Fotbollsbetting

Vill du veta allt du behöver veta om hur man spelar på fotboll? Fotbollsbeting ger spänning och pengar i fickan.

Att spela på fotboll online

Det finns många sidor som erbjuder att kunna spela på fotboll online, oftast sidor som även är inblandade i andra spelformer som exempelvis kasinon. Det är väldigt enkelt att komma igång, skapa ett användarkonto och börja spela. Det finns över 50 olika sidor som erbjuder fotbollsbetting, men det finns självklart favoriter att välja mellan.

Top 4 bästa sidorna för fotbollsbetting 2018:

 • Unibet
 • Pinnacle
 • Bet365
 • Betfair

Livestream & Liveodds:

Flera sidor erbjuder Livestream av fotbollsmatcher man kan spela på och det finns även Liveodds medans matcherna pågår för att tillsätta ännu mer spänning. Under Liveoddsen man kan se hur mycket folk har satsat och hur ställningarna står under matcherna.

Top 5 spelformerna:

1. Det finns även flera spelformer man kan spela på. Den vanligaste är Matchbetting, som även kallas för matchspel. I denna variant gissar man på vilket av de två lagen som spelar mot varandra kommer att vinna. Det visas oftast i formen ”1X2” där man spelar för att hemmalaget vinner (1), att det blir oavgjort (X) eller att bortalaget vinner (2).

2. En annan spelform är dubbelchans där man spelar på två olika utgångar i en och samma match. Alltså att du kan gissa på att antingen kommer hemmalaget vinna eller att bortalaget vinner (12). Om matchen i detta fallet skulle sluta oavgjort skulle man förlora. Eller att man spelar på att hemmalaget vinner eller det kommer sluta oavgjort (1X) och det slutar med att hemmalaget vinner, så har man själv vunnit.

3. ”Båda lagen gör mål” är en spelform som är den enklaste av allt. Man helt enkelt gissar på om båda lager kommer göra mål eller att båda lager inte kommer göra mål. Det enklaste som finns.

4. För att fortsätta på mål-temat finns det även ”Totalt antal mål” där man gissar på om det kommer bli ett antal mål under eller över en bestämd linje. Den mest populära linjen är 2,5 mål och om man skulle gissa på över 2,5 och det blir 3 mål under matchen har man vunnit. Respektive under 2,5 och det då blir högst 2 mål under matchen har man också vunnit. Men går man över eller under sin gissning förlorar man.

5. Sist men inte minst finns ”Handicap-betting”. I detta fallet handlar det om målskillnader mellan de två lagen som ger en hypotetisk för-eller nackdel för något utav lagen innan matchen börjar. Exempelvis är att man ger lag nummer 1 ett handikapp på -1 och det laget måste då vinna matchen med åtminstone två mål för att man ska vinna. En annan variant på detta är ”Asian handicap” där båda lagen får plus eller minus i handikapp och enda sättet att satsa på är antingen vinst eller förlust på spelet. Det betyder att du alltid har 50% chans att vinna.

Tips & Tricks för att lyckas med fotbollsbetting:

 • Det absolut viktigaste man kan göra är att läsa på. Tråkigt kan tyckas, men oerhört avlönande när man lär sig vilka spelare som finns, vem som har bytt lag, tidigare spelresultat mot olika lag osv. Kunskapen om dessa saker gör att man får en bättre bild över vad man ska satsa på.
 • Använd dig av vad experterna säger. Detta är en fortsättning av att läsa på. Det finns många experter som kan ge nya vinklar på saker och informerar väl om det man inte enkelt kunde läsa sig fram till. Dessa finns lite överallt, men på Betting.se finns det kontinuerligt dessa experter som kan hjälpa en att vinna.
 • Slutligen, försök inte att vinna tillbaka det man förlorat. Det kan bli en vild jakt och man förlorar sitt skarpsinne längs vägen. Man vinner något och förlorar något, men övning ger färdighet.

Bästa ordlistan för fotbollsbetting:

När man blir en mer van spelare finns det ord och uttryck många använder sig av. Att känna till dessa ord kan hjälpa i sitt spelande då man blir mer medveten av vad de andra spelarna pratar om. Här är en lista på några av de mest vanliga:

 • Betting – Det engelska ordet för att satsa.
 • Odds – Ett uttryck för hur stor sannolikheten är att det kommer bli ett visst resultat.
 • Bookmarker – En person eller ett bolag som ger tips och odds för spelare.
 • Gardera – Om man känner sig osäker på resultatet kan man gardera sig genom att satsa på något annat. Att Helgardera är när man satsar pengar på alla tipsalternativ.
 • Oddsjämförelse – En lista som visar vilken hemsida som ger bästa utdelningen för den satsning du vill göra.
 • Multiplar – Ett spelsätt där man läger ihop flera spel och därför får högre odds. Dock måste alla spel gå som du har satsat för att man ska vinna.
 • Oddsbörs – Detta är som en marknadsplats där spelare kan köpa och sälja odds emellan sig. Denna spelare deltar inte i spelet utan tar ut en kommission av den som vinner med de odds de betalat för.