Liveodds

Har du någonsin hört talas om uttrycket ”liveodds”? Är du en person som ägnar dig mycket åt sportsbetting så är chansen stor att du gör det. Om inte så ska vi nu förklara lite närmare vad liveodds är och hur det fungerar.

Vad är liveodds?

Sportsbetting är en typ av spel som går ut på att du spelar på resultaten eller händelser i matcher i en mängd olika sporter. Traditionellt sett fungerar detta som så att du lägger ditt spel på antingen en match eller på en serie matcher. Du lägger då ditt spel och satsar dina pengar innan matchen eller matcherna har börjat. Ofta är det spelstopp en viss tid innan de matcher du ska spela på startar. Du satsar då alltså dina pengar på ett visst resultat och får sedan se om du lyckas gissa rätt eller inte.

Satsa under pågående match

Även så kallad livebetting går ut på att du ska lägga insatser och satsa på vad resultatet i en match kommer att bli eller om en viss händelse kommer att inträffa. Skillnaden är att du i livebetting gör detta under pågående match. Traditionell betting går alltså ut på att du satsar på ett resultat redan innan den aktuella matchen satt igång medan du i livebetting spelar på en match som redan startar och som pågår för fullt.

Högre odds på live betting

Men exakt vad är då liveodds? Svaret på denna fråga är att liveodds är de odds som för stunden gäller för det resultat eller den händelse som du tror ska inträffa. Dessa varierar förstås beroende på hur matchen ser ut. Tänk t.ex. att du väljer att lägga ett spel på en match mellan de spanska fotbollsjättarna Real Madrid och Barcelona. Om Real Madrid leder med 2-0 och du väljer att satsa på att Barcelona trots allt kommer att vinna matchen så blir oddsen för detta förstås skyhöga. Det blir dem eftersom det precis som i andra typer av spel fungerar som så att ju lägre sannolikhet desto högre odds, och ju högre sannolikhet desto lägre odds.

Som tidigare nämnt behöver livebetting dock inte handla om att du spelar på resultatet i en match. Istället kan du även välja att spela på att en viss händelse ska inträffa. Även här varierar oddsen beroende på sannolikheten. För att återgå till matchen mellan Real Madrid och Barcelona så bör oddsen t.ex. knappast vara särskilt höga om det är så att du satsar på att Messi kommer bli målskytt. Satsar du istället på att försvaren Piqué ska bli målskytt så lär oddsen dock bli betydligt högre, detta eftersom Piqué inte är någon van målskytt vilket Messi minst sagt är.

Så här fungerar alltså liveodds. Att spela på detta sätt är ett underhållande alternativ till vanlig betting och ett utmärkt sätt att variera sitt spelande på. Det kan dessutom bidra med en otrolig spänning till spelandet, något som i sin tur resulterar i underhållning på högsta nivå.

Fördelar med liveodds

En av fördelarna med att spela på liveodds istället för vanliga sådana är att liveodds kan bli högre. Det kan dem om du t.ex. spelar på att ett lag som ligger under i en match ska förlora, att en spelare som inte brukar åka ut blir utvisad eller att en spelare som inte är någon målskytt gör mål.

Vidare så kan det bli lättare att satsa rätt när du ägnar dig åt spel på liveodds. T.ex. så kan du se att en viss spelare spelar bra och har flera målchanser. Du kan då satsa på att denne kommer att göra mål vilket han förhoppningsvis sedan också gör. Med andra ord blir det lättare att skaffa sig en bild av vad som är bra att satsa på när man ägnar sig åt spel på liveodds jämfört med när man spelar på det gamla vanliga sättet. Lägger du din insats på en match som ännu inte börjat så kan det nämligen vara svårt att veta vilken dagsform det lag eller den spelare som du lägger din tillit till har.

Sist men inte minst så är en fördel med liveodds att det finns ett oerhört utbud av olika typer av spel som du kan välja mellan. Detta kan som tidigare nämnt inkludera allt från matchens slutresultat till vad det kommer att stå efter första halvleken i en fotbollsmatch, om något av lagen kommer att få en spelare utvisad, om en specifik spelare kommer att bli utvisad eller inte eller om en annan kommer att göra mål eller ej.

Nackdelar med liveodds

När det gäller liveodds så är det en nackdel att sannolikheten för att det du spelar på ska inträffa blir väldigt låg om du vill ha de höga oddsen. Det gäller också att vara försiktig i relation till spelberoende när du spelar på liveodds. Eftersom du kan lägga spel såpass snabbt som du kan så är det väldigt lätt att dras med i stundens allvar och lägga flera insatser på en och samma gång. Detta kan framförallt vara fallet ifall det är så att du förlorar pengar och sedan ska vinna tillbaka dem. Just detta med att försöka vinna tillbaka förlorade pengar är ett varningstecken som många spelmissbrukare känner igen sig i. Förlorar du en insats så ta det därför istället lugnt och pröva lyckan en annan dag istället.