Strategi för sportsbetting

Det kanske finns spelare som inte vet att det kan underlätta att använda sig av en eller flera strategier i betting inom sport. Att använda sig av en bettingstrategi gör att chanserna till vinster ökar. Fördelarna är många och gör att det går att ha mer kontroll över hur mycket pengar det går åt när man bettar. Eftersom att chanserna minimeras att man går med förlust, men först och främst gör det enklare att kunna vinna.

Visserligen gäller det inte att glömma bort att oddsen aldrig kommer vara på spelarens sida. Detta är oavsett om spelaren är en duktig pokerspelare eller otroligt duktig på sportsbetting. För det är bara att inse att gambling är gambling och oddset är alltid på husets sida. Tar spelare sina strategier till hjälp kommer det i alla fall bli säkrare, och mindre oro att spela bort sina pengar.

Visserligen kan en spelare ta del av speltips och liknande för att försöka hitta de bästa oddsen att betta på. Visst det kan man fortsätta med det, men använder man sig av en strategi också, ökar oddsen för att kunna kamma hem vinster stora som små.

Bettingstrategier för sportsbetting

Det finns många olika strategier hur man ska betta inom sportsbetting och det skadar inte att ta sig en närmare titt på dem. För att sedan avgöra vilken av dem som passar bäst utifrån sitt sätt att betta på inom sport och annat spännande.

Kellys Strategi

Kellys formel utgår hur mycket spelaren har i sin spelbudget och hur mycket av den som kan betta befintliga spel. Vilket i princip betyder hur mycket spelaren är beredd att riskera vid varje betting tillfälle. Denna formel används främst om du ska betta på hästar eller sport. Man räknar ut hur mycket man kan betta utifrån vilka odds det är, samt sin egen uppfattning och hur mycket pengar man har. Formeln ser ut så här:

  • Insats = (Sitt uppskattade odds x Spelsajtens odds – 1) / (Spelsajtens odds – 1)

För att underlätta uträkningen av oddsen omvandlar man sitt eget odds till procent och spelsajtens odds behåller man decimalerna.

Flatbet

Att använda sig av flatbet betyder att man satsar likadan procent av sin spelkassa och detta oavsett vilken odds man satsar på. Dessutom gäller också att man bettar med flatbet oberoende av hur ens spelande har gått. Det vanligaste är att man satsar mellan en till tre procent av sin spelkassa. Att satsa på detta sättet gör att man har koll, men det kräver att spelaren har disciplin. Det är annars lätt att betta för mer, speciellt om det har gått bra och gett vinster.

Säkerhetsmarginal

När man använder sig av strategin säkerhetsmarginal innebär det att man anpassar sina bet efter sin egen skicklighet och kunskaper. Som ny spelare eller om man har förlorat mycket, bör man sänka sina insatser. Vänder det sedan och det går bättre, kan man öka sina insatser successivt. Ett tips om en spelare ska använda sig av denna typen av strategi, gäller det att ha en noggrann bokföring över sitt spel. Detta för att kunna ha koll på sitt spelmönster och vet när man redo att kunna betta större summor.

D´Alembert

D´Alembert är raka motsatsen till säkerhetsmarginal-strategin. Denna strategins teori grundar sig på att det är en större möjlighet att vinna efter att man har förlorat, samt större möjlighet att gå med förlust efter att ha vunnit. D´Alembert strategin går ut på att spelaren höjer sitt bet om man precis har förlorat och sedan sänker sin insats vid vinst. Sedan är det upp till var en av spelarna att reglera sina bet.

Vad tjänar spelare på att använda sig av bettingstrategier?

Efter att ha bestämt sig för att välja vilken av bettingstrategierna man vill använda sig av vid sportsbetting, gör att spelare undviker att satsa för mycket av sina pengar. Vilket betyder att man är en ansvarsfull spelare. Att ha ett genomtänkt spel innebär att chanserna till vinst ökas och riskerar inte att förlora allt för stor del av spelkassan. Det gäller bara att se till att följa sin bettingstrategi.

De flesta av strategierna går också att använda på spel, så som Black Jack, Roulette och tärningsspel av olika slag. För där gäller det också att tänka på hur mycket man som spelare vill betta. Detta gäller enbart vid live spel, för de övriga spelen är det slumpgeneratorer som avgör hur spelet ska gå.

Slutord

Att använda sig av någon form av spelstrategi när det kommer till att betta på odds är mycket smart att göra. Det är alltid bra att kunna ett hitta en taktik för att betta på ett sätt som passar spelkassan. I och med att man tänker genom spelet, överväger sina bet och utvärderar sitt spelande, kommer det göra att man utvecklas som spelare. Som i sin tur ger större vinster, samtidigt som risken med att gå med förlust minskas. Glöm inte bort att det är minst lika viktigt att ha kunskaperna om sporten, lagen, spelarna med mera som också inverkar på spelandet!