Tennisbetting

Tennis har på väldigt kort tid blivit en allt populärare sport att betta på för spelare världen över. Det många inte vet är att tennis numera faktiskt är den mest populära sporten att spela på efter fotboll. Anledningarna till varför tennis har blivit så populärt är många men det som skiljer tennisen från många andra sporter är att det oftast bara kan bli två olika utfall. I sporter som exempelvis fotboll, handboll eller ishockey så kan en match vinnas utav hemmalaget eller bortalaget. Men en match i dessa nämnda sporter kan faktiskt också sluta oavgjort vilket innebär att det finns tre olika utfall. När man spelar på tennis så kan det allt som oftast bara bli två olika utslag. Antingen vinner en spelare eller den andra. Detta innebär att spelarens chanser att vinna är större och chansen att förlora är mindre.

Hur blir man en expert på att betta på tennis?

Det finns ett par olika tips som gör att man kan öka sina chanser för vinster på tennis och som gör att man på sikt kan maximera sina chanser att vinna när man spelar på tennis, ett par av dessa tips är:

Herrtennis kan man vinna stora pengar på.

När herrarna i sporten spelar stora turneringar som exempelvis Wimbledon eller Roland Garros (Paris) så brukar stora spelare och favoriter som exempelvis Rafael Nadal och Roger Federer ofta vinna sina matcher enda fram till finalen. Det innebär att spelare i en hög utsträckning bör tippa på spelare på herrsidan som är favoriter eftersom att det väldigt sällan blir skrällar. Favoriterna är väldigt duktiga på att leva upp till förväntningarna som satts på dem. Visserligen innebär detta ofta att oddsen blir lite lägre men samtidigt kan man se det som ”säkra pengar” eftersom att spelet åtminstone går in.

Hitta skrällarna i damtennis.

När det kommer till damerna kan man nästan säga att det är lite tvärtom. Det finns visserligen alltid stora favoriter även när det är fråga om damtennis men däremot händer det betydligt oftare än hos herrarna att det blir skrällar. Skulle man hitta dessa skrällar så kan man också vinna riktigt stora pengar om man väljer att spela på tjejen som inte ses som favorit utav spelbolagen. Det är ofta spelbolagen kan erbjuda 6 eller 7 gånger pengarna på underdogen i en match och då räcker det med att satsa några hundralappar för att kunna vinna riktigt mycket pengar på ett spel.

Man ska lära sig förstå statistik och läsa på mycket innan en match.

Inom tennis är det många marginaler som kan nyttjas till spelarens fördel. Det finns mängder utav statistik man kan läsa på om innan match som man sedan kan använda till sin fördel innan man lägger ett spel. Ett bra exempel på detta är någonting som i spelvärlden kallas för H2H. Detta är historik som två spelare har när dom möter varandra. Det kan vara exempelvis att spelare 1 är favorit mot spelare 2 enligt samtliga spelbolag. Men samtidigt kan det vara så att spelare 2 har en grymt bra historik på sin motståndare och då kan det vara värt att sätta en slant på spelare 2 även om han är underdog i denna match.

Spela tennis på bolagens liveutbud – Chansen till toppvinster ökar!

Tennisspelare är precis som alla andra bara människor. Med det sagt så kan en duktig tennisspelare vara favorit i en match eller en turnering men samtidigt ha en dålig dag vilket innebär att hans eller hennes motståndare har en stor fördel i matchen som spelas. Det som då kan vara till fördel för den som vill lägga ett bet är att man har möjligheten att göra det i liveformat. Ser man exempelvis att en tennisspelare som är favorit i en match verkar ha lite problem med sina servar eller verkar slå bort många onödiga bollar, ja då är det kanske läge att spela på den spelaren som inte är favorit utan istället spela på motståndaren.

Det finns även en hel del andra spel som kan vara bättre att lägga live. Ett annat sådant är antalet gem eller antalet set som kommer att äga rum i en match. Skulle det vara som så att två spelare spelar väldigt jämnt och de utvecklar långa bollar mellan varandra då kan det vara läge att spela på över gem eller över set. Detta innebär att man helt enkelt tror att matchen kommer pågå länge där båda spelarna kommer vinna en hel del gem i matchen eftersom de är jämbördiga med varandra. Tror man på motsatsen, att en spelare kommer vara överlägsen den andra så kan man spela ett så kallat ”underspel”.

Hur som helst så får man betydligt bättre inblick om man avvaktar i början på själva matchen och ser hur spelet kommer att utveckla sig innan man lägger sitt spel.

Tennis bästa sporten att spela på 2018

Som sagt, om man vill maximera sina chanser att vinna på betting är tennis en sport att rekommendera. Det finns en mängd olika bolag som erbjuder betting på tennis till fördelaktiga odds. Det gäller bara att läsa på om spelarens form, statistik och historik sen är det bara till att lägga sitt spel och hoppas att det går vägen.

Stort lycka till!!